A0 multifunctionals

boxingklein

 

HP Designjet T2300ps eMFP
Canon iPF MFP
Colortrac MFP

Met de vergelijking hopen wij U meer duidelijkheid te verschaffen over de vele mogelijkheden en/of beperkingen van de diverse aangeboden systemen.

In deze uitleg houden we het beperkt tot de drie meest verkocht scansystemen: HP Designjet T2300ps eMFP, Canon iPF MFP en de Colortrac MFP.

Voor de keuze van een A0 scanner moet men rekening houden met een aantal factoren:

Resolutie
Technische bouwtekeningen (lijntekeningen) worden tegenwoordig meestal op 300 dpi uitgeprint. Vroeger mocht je al blij zijn met een resolutie van max 100 dpi. Het heeft dan ook geen zin om deze tekeningen in te scannen met een waarde van meer dan 300 dpi. U krijgt de tekeningen echt niet scherper, maar de bestanden worden wel veel groter in megabytes.

1:1 scannen
Het is natuurlijk erg belangrijk om uw tekeningen 1:1 in te scannen. De scanner kan immers de schaal welke op de tekening vermeld staat niet voor u aanpassen. Het scannen naar standaard formaten zoals ISO A0 (841 x 1.189mm) of US-Arch E (36 x 44-inch, 914 x 1.219mm) is een standaard functionaliteit welke iedere grootformaat scanner aan kan.

Ook formaatherkenning is een standaard op deze scanners. Na het scannen zal de software automatisch het formaat van de tekening kunnen afronden naar de standaard ISO, Arch of Ansi formaten.

Scanlengte
Zowel de HP T2300 eMFP (max 2.378mm) als de Canon MFP (max 1.524mm) scanners zijn softwarematig beperkt in de scanlengte. Regelmatig moeten documenten gescand worden (vooral in de installatiebranche) welke langer zijn. Daar beide machines beperkt zijn in scanlengte en het niet mogelijk is om additionele software aan te sluiten, is het verstandiger om een Colortrac scanner te nemen met additionele SmartWorks Pro Scan software. Er is dan geen beperking in scanlengte aanwezig.

Bewerking ingescande tekeningen
Zowel de HP T2300 eMFP als de Canon MFP scanners zijn voorzien van standaard software. Een ‘standaard’ document scannen is met diverse voorgedefinieerde instellingen mogelijk: donkerder of juist lichter inscannen, documentsoort JPG, TIFF en PDF (bij HP alleen met de duurdere PostScript versie) of dpi kunnen eenvoudig ingesteld worden.

Het bewerken van de ingescande documenten is niet mogelijk bij de HP en Canon scanner. Met de Colortrac scanners kunnen met het softwarepakket SmartWorks Pro Scan wel tekeningen bewerkt worden. Zoals opschonen van vuile vlekken, rechttrekken van de tekening, croppen, etc. Bedrijven die dus veel moeten scannen of archiveren kunnen dus veel beter gebruik maken van deze Colortrac scanners.

Display
De gescande tekening wordt uiteraard op een display afgebeeld. Bij de HP T2300 eMFP kan je het resultaat natuurlijk niet beoordelen. Het display op de eMFP is zo klein dat je al moeite hebt om de juiste instellingen aan te klikken.
Bij de Canon MFP wordt standaard een 17-inch Touchscreen beeldscherm meegeleverd in de doos en is dus veel makkelijker in gebruik.
Bij de Colortrac kan ieder beeldscherm (gebruikt of nieuw) aangesloten worden en is dus makkelijk in gebruik.

  Links het kleine display van de HP Designjet eMFP scanner, rechts het ruime 17-inch Touchscreen display van de Canon MFP en Colortrac MFP scanners.

Kopiëren
Uiteraard kunnen zowel de HP T2300 als de Canon MFP de gescande tekening meteen printen. De machines zijn immers een geïntegreerde printer met scanner. Bij de Colortrac kunt u zelf bepalen op welke grootformaat printer u de scan wilt printen.

Zowel de HP T2300 eMFP als de Canon MFP beschikken over standaard profielen en zijn niet aan te passen. Met de additionele Colortrac SmartWorks Pro Copy software kunnen wel extra profielen ingesteld worden. Zo is er voor het kopiëren van kleurlijntekeningen een aparte instelling mogelijk als ook voor kleurendocumenten of kleurenfoto’s.

Configuratie

De HP T2300ps eMFP is een geïntegreerde printer met scanner. Deze machine wordt gewoon op uw netwerk of een separate PC aangesloten. De machine beschikt over een erg klein kleurendisplay. Standaard zijn 2 mediarollen aanwezig, maximaal 44-inch 1.124mm.

 

De Canon MFP is een combinatie van een imagePROGRAF iPF printer met losse scanner. Een 17-inch TouchScreen display wordt in de doos meegeleverd. De printer kan aangesloten worden op uw netwerk. De scanner is voorzien van een netwerk aansluiting, echter dit is niet aan te bevelen. U moet toch een PC erbij zetten (minimaal 2GB RAM geheugen) om de scanopdrachten te geven. Daar de PC wel op uw netwerk aangesloten kan worden is het geen probleem om uw documenten op het netwerk op te slaan. Maar de snelheid van de PC wordt dan gebruikt in plaats van uw server! Vanaf 1 mediarol 36-inch 914mm tot 2 mediarollen 44-inch 1.112mm.

De Colortrac MFP kan als scanner aangeschaft worden, of in combinatie met een printer. Eventueel te leveren met Touchscreen beeldscherm (> 17-inch) of Touchscreen PC. De printer kan aangesloten worden op uw netwerk. De scanner is voorzien van een netwerk aansluiting, echter dit is niet aan te bevelen. U moet toch een PC erbij zetten (minimaal 2GB RAM geheugen) om de scanopdrachten te geven. Daar de PC wel op uw netwerk aangesloten kan worden is het geen probleem om uw documenten op het netwerk op te slaan. Maar de snelheid van de PC wordt dan gebruikt in plaats van uw server! Optioneel printen vanaf 1 mediarol 36-inch 914mm tot 2 mediarollen 44-inch 1.112mm.

Welke scanner gebruiken: HP T2300ps eMFP, Canon MFP of Colortrac MFP ?
De drie scantechnieken zijn in grote lijnen dus compatibel met elkaar. Allen kunnen een A0 tekening scannen in zwart/wit, grijstinten of kleur. Scan-to-file naar JPG, TIFF of PDF (HP T2300 eMFP alleen in Postscript versie), scan-to-copy en scan-to-email.

BouwXP kan alle systemen aanbieden. Maar het zal u niet verbazen dat door ons de Colortrac MFP scanner (meestal in combinatie met een Canon imagePROGRAF iPF printer) het meest verkocht wordt. Met de door ons aangeboden Colortrac MFP scanner wordt de SmartWorks Pro Scan & Copy software geleverd om de tekeningen te bewerken en profielen om te kopiëren en er is geen beperking op scanlengte. Met de andere scanners is dit allemaal niet mogelijk. De Colortrac MFP is tevens de snelste scanner in zijn soort waardoor deze uitermate geschikt is voor archivering of bulk scannen.


Specificatie HP T2300ps eMFP Canon iPF MFP Colortrac CI40 MFP
Scanner HP T2300 Canon CIC40 Colortrac CI40
DPI 600 600 (> 9.600) 600 (> 9.600)
Technologie Contact Image Sensor (CIS) Contact Image Sensor (CIS) Contact Image Sensor (CIS)
Snelheid grijstinten 11,4 cm per seconde 25,6 cm per seconde 25,6 cm per seconde
Snelheid kleur 3,8 cm per seconde 4,2 cm per seconde

4,2 cm per seconde
(upgrade naar 8,5 cm)

Software HP Utility Software SmartWorks MFP Software SmartWorks EZ Software
Software uitbreiding Nee Nee SmartWorks Pro Scan & Copy Software
Maximale scanbreedte 914 mm 1.016mm 1.016 mm
Maximale scanlengte 2.378 mm 1.524 mm Onbeperkt (icm software uitbreiding)
Maximale mediadikte 0,3 mm 275 grsm 0,3 mm 275 grsm 0,3 mm 275 grsm
Bestanden opslaan JPG, TIFF, PDF (PS versie) JPG, TIFF, PDF JPG, JPG2000, TIFF, TIFF packed bits, TIFF LZW, TIFF G3, TIFF G4, PDF, PNG
Kleurprofielen Standaard Standaard Onbeperkt instelbaar
Beeldscherm Klein 17-inch Touchscreen Optioneel > 17-inch Touchscreen of Touchscreen PC
Printen

2 mediarollen
1.124 mm

Keuze uit 1 of 2 mediarollen
914 mm - 1.112 mm
Optioneel keuze uit 1 of 2 mediarollen
914 mm - 1.112 mm

Mocht u bovenstaande informatie niet voldoende vinden, dan nodigen wij U graag uit voor een uitgebreide demonstratie van de diverse systemen.

 <<